19 Nisan 2024 Cuma

Faşist katil Gencer'i AKP'nin kontrgerillası SADAT eğitti

SADAT 2012 yılında kurulan ve kendisini "terörle askeri mücadele" kuruluşu olarak tanımlayan bir kontra örgütlenmesi. SADAT'ın kurucusu Tanrıverdi, "Türkiye'de hiçbir faaliyetimiz yok" dese de Türkiye'nin Suriye'de desteklediği cihatçı faşist çeteler, bizzat SADAT tarafından Türkiye ve Suriye topraklarında kurulan kamplarda eğitiliyor. Suruç ve Ankara katliamları başta olmak üzere birçok katliam, bu çeteci gruplar eliyle gerçekleştirildi. SADAT son olarak 17 Haziran günü HDP İzmir İl Örgütü'ne Onur Gencer adlı faşist çeteci tarafından düzenlenen katliam saldırısıyla gündeme geldi. Gencer silahlı fotoğraflarını paylaştığı Suriye'de SADAT tarafından eğitildi.

Kontrgerilla örgütlenmeleri Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu tarihten itibaren farklı isimler altında her zaman varlığını sürdürdü. Türkiye'de ilk kontrgerilla örgütlenmesi İkinci Emperyalist Paylaşım Savaşı'nın ardından Türkiye'nin Batı emperyalizmine ekonomik-siyasi-askeri tam entegrasyonu kapsamında 1952'de NATO'ya üye olmasıyla eş zamanlı Alparslan Türkeş'in de katkılarıyla oluşturulmuştu. 1953 yılında kurulan kontrgerilla karargahının adı Seferberlik Tetkik Kurulu'ydu ve Ankara Bahçeli Jussmatt (Amerikan askeri yardım heyeti) binasında faaliyet gösteriyordu. Seferberlik Tetkik Kurulu'nun amacı "düşman kuvvetlerin saldırısına karşı gayrinizami savaşa girecek mukavemet gruplarını örgütlemek"ti. Düşman, rejime muhalif kesimler, özellikle de devrimciler ve komünistlerdi.

"Mukavemet grupları"nın eğitilmesi için Amerika'dan eğitmenler getirildi ve aynı şekilde Türk subaylar ABD'ye gönderildi. 1965 yılında yeniden yapılandırılan Seferberlik Tetkik Kurulu'nun adı Özel Harp Dairesi olarak değiştirildi ve 1990'larda yeniden örgütlenerek Özel Kuvvetler Komutanlığı adını aldı. Faşist rejimin kontrgerilla geleneği AKP döneminde de sürdürüldü. Kendi kontra örgütlenmesini oluşturdu, geçmiş dönem bu faaliyetlerin içinde yer alanlarla iş birliği geliştirdi.

AKP'nin ilk kontrgerilla ve paramiliter örgütlenmelerinin oluşturulması 2009 yılında Osmanlı Ocakları'nın kurulmasıyla başladı, 2012 yılında SADAT A.Ş. ile devam etti. AKP, paramiliter güçlerini esas olarak 'yasal dernek' ve 'şirketler' üzerinden örgütledi.

OSMANLI OCAKLARI
Osmanlı Ocakları 2005 yılında dergi olarak faaliyetine başladı, 2009 yılında ise dernekleşti. Neo-Osmanlıcılık üzerinden örgütlenen Osmanlı Ocakları başkanlığını Kadir Canpolat yürütüyor. Canpolat, 2006'da Türkiye'yi ziyaret eden Papa 16. Benedictus'a eylem yapacakları gerekçesiyle gözaltına alınan 6 kişiden biriydi. Üstelik Hrant Dink'in katledilmesinde adı geçen eski Trabzon Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Öztürk, verdiği ifadelerin birinde Kadir Canpolat'ı Alperen Ocakları vasıtasıyla tanıdığını söylemişti. AKP, Osmanlı Ocakları ile hiçbir bağının olmadığını iddia etse de Kadir Canpolat'ın "Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Osmanlı Ocakları'nı ona borçluyuz, O olmasaydı şimdi bizler olmazdık" sözleri bunu yalanlıyor. Bu paramiliter yapının o dönem İstanbul Gençlik Kolları Başkanı olan Furkan Gök, Suruç Katliamını yapan canlı bomba için rahmet dilemişti.

HALKIN ÖZEL HAREKATI (HÖH)
15 Temmuz darbe girişiminin ardından kurulduğu belirtilen Halkın Özel Harekâtı (HÖH) kendini "Milli birlik ve beraberliğin buluşma noktası olan yerli STK Halk Özel Harekatı milletimizin gür sesi olmaya ve toplum içerisindeki vatanseverlerin bir çatı altında toplanması için öncülük eden milli bir oluşum" olarak tanımlıyor ve "Devletimiz, askerimiz, polisimiz her şeye hakim. Zamanı geldiğinde, 80 milyonluk millet olarak bize ihtiyaç duyulduğunda her zaman hazırız" diyordu. Tam da bu söyleme uygun olarak Aralık 2017'de çıkarılan "darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler" içerikli OHAL KHK'sı çıkarılarak paramiliter kuvvetlere yasal zırh getirilmişti. Kamuoyunda "paramiliter örgütlenmelerin korunması ve teşvik edilmesi" tartışmalarıyla İçişleri Bakanlığı tarafından uyarılan HÖH isim değişikliğine giderek Milli Seferberlik Hareketi Platformu adını aldı. İsim değişikliğine gidilmesinin tek nedeni HÖH isminin Jandarma ve Polis Özel Harekatı'nı çağrıştırmasıydı.

SADAT A.Ş.
Faşist mafya-kontrgerilla reislerinden Sedat Peker en son yayınladığı videoda, El Kaide'nin Suriye kolu olan El Nusra çetelerine silahları Türkiye'nin SADAT tarafından kendisi aracılığıyla gönderildiğini söyledi. Bir kontrgerilla örgütlenmesi olduğu kamuoyu tarafından uzunca bir süredir bilinen SADAT böylece tekrar gündeme geldi.

SADAT, 2012 yılında 28 Şubat sürecinde ordudan atılan 23 emekli subay ve astsubay tarafından özel harpçi Adnan Tanrıverdi başkanlığında kuruldu. Adnan Tanrıverdi, 2016 yılında istifa etmiş ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirilmişti. Adnan Tanrıverdi'nin ardından SADAT başkanlığını oğlu Ali Kemal Tanrıverdi devraldı.

SADAT A.Ş. kendini "Türkiye'de uluslararası savunma alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren ilk ve tek şirkettir" şeklinde tanıtıyor. Adnan Tanrıverdi, 2018 yılında SADAT'ın Türkiye'de hiçbir danışmanlık faaliyeti olmadığını savunmuş, Türkiye'nin dış politikasına uygun olan islamcı ülkelerle çalıştıklarını, ancak yurt dışında ismini vermek istemediği tek bir ülkede faaliyetlerinin olduğunu söylemişti.

Fransız İstihbarat Araştırma Merkezi adlı kuruluş SADAT'ın o dönem 22 islamcı ülkede askeri danışmanlık hizmeti verdiğini, Libya'da Hafter'e karşı savaşan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne destek verdiğini yazmıştı. Yine Rusya'da Federal Haber Ajansı Özgür Suriye Ordusu üyelerinin SADAT tarafından Libya'ya götürüldüğü belirtilmişti. Libya tezkeresinin Meclis'ten geçmesinin ardından Erdoğan'ın yaptığı "Muhalif güç olarak bizim orada farklı ekiplerimiz olacak" açıklaması bu bilgileri doğruluyor.

CİHATÇI FAŞİST ÇETELERİ SADAT EĞİTTİ
SADAT, "Türkiye'de hiçbir faaliyetimiz yok" dese de Türkiye'nin Suriye'de desteklediği cihatçı faşist çeteler bizzat SADAT tarafından Türkiye topraklarında kurulan kamplarda eğitiliyor. Sarayın 2015 7 Haziranı'nda hezimete uğramasının ardından devreye soktuğu savaş konseptiyle Suruç ve Ankara katliamları başta olmak üzere bütün katliamlar, başta IŞİD olmak üzere buralarda eğitilen çeteci gruplar eliyle gerçekleştirildi. Efrîn işgalinde yine bu faşist çeteler kullanıldı.

ONUR GENCER SURİYE'DE SADAT EĞİTİMİNDEN GEÇTİ
SADAT bugün bir kez daha HDP İzmir İl Örgütü'ne faşist katliam saldırısı düzenlenmesinin ardından gündeme geldi. Katliam saldırısını gerçekleştirmesi için eline silah verilerek HDP'ye gönderilen Onur Gencer adlı faşist çeteci, sağlıkçı olarak gittiğini iddia ettiği Suriye'de TSK silahlarıyla ve askeri kamuflaj kıyafetleriyle poz verirken çekilmiş fotoğraflarını sosyal medya hesaplarında paylaşmıştı.

Gencer'in Suriye'de IŞİD ve türevi çete grupları içinde bulunarak eğitim aldıktan sonra Türkiye'ye getirilerek katliam planları yapıldığı anlaşılıyor.

HDP Milletvekili Hüda Kaya, faşist katil Onur Gencer'in Suriye'de SADAT tarafından eğitildiği yönünde açıklamada bulunmuştu.

Yol TV'ye konuşan Kaya, ''Bunu yine bir sarhoş, deli olarak yansıtacaklardı ki bu kişinin SADAT tarafından Suriye'de silahlı eğitimden geçirilmiş biri olduğunu öğrendik. Ülkücü işaretleriyle poz veren, elinde çeşitli silahlarla poz veren, profilinde bunları paylaşan ve insanlık dışı küfürlerle HDP'lileri, Kürtleri, Alevileri, muhalif çevreleri hedef haline getiren paylaşımlarını tespit ettik. Bu AKP'nin yetiştirdiği gençliğin ta kendisidir" dedi.