28 Mart 2024 Perşembe

ESP Eş Genel Başkanı Tümüklü: Faşizmi yenmede kararlıyız

Sosyalistlere yönelik gözaltı saldırısına ilişkin İHD İzmir Şubesi'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, "Faşizmi yenmede kararlıyız" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), Etkin Haber Ajansı (ETHA) ve Kaldıraç'a yönelik gözaltı saldırısına ilişkin İzmir'de basın toplantısı düzenlendi.

İHD İzmir Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, "Operasyon kapsamında birçok kurumumuz basıldı. Bu baskınlarda açık bir düşmanlıkla karşı karşıyayız. Öyke bir öfke var ki il örgütümüzün tabelası parçalanmış, ETHA'da hardiskleri alınan bilgisayarların kasaları kırılmış. Parti bürolarımızda ölümsüzlerimizin bayraklaşan resimlerine saldırmışlar" dedi.

TÜMÜKLÜ: FAŞİZMİ YENMEKTE KARARLIYIZ
Suruç katliamından bu yana rejimin saldırganlık düzeyini arttırdığını vurgulayan Tümüklü, "Demokratik gösterileri, eylemleri, mücadelede yaşamlarını yitirenleri anmayı suç unsuru gösteriyor. Bu düpedüz bir savaş konumlanışı. Bunlarla müzakere etmenin ya da belirli bir düzeye getirmenin mümkünatı yok. Suruç'u, 10 Ekim'i, Taybet Ana'yı unutmadık. Binlerce insanı hapishanelerden geçirdiler, geçirmeye devam ediyorlar. Bunları tanıyoruz ve birleşik mücadele gibi bir formülümüz var. Kürt halkının, kadınların, alevilerin, LGBTİ+'ların, işçilerin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz. Faşizmi yenmede kararlıyız" diye konuştu.

'SARAY REJİMİ ÖMRÜNÜ TÜKETMİŞTİR'
Kaldıraç adına konuşan Ali Fuat Eroğlu, "Saray rejimi ömrünü tüketmiştir. Ömrü yettikçe iktidarda kalmak istiyor. Dün devrimcilere yapılan bu operasyonda aslonda Saray rejiminin tam da bu çürümüşlüğünü ve ömrünü tükettiğini göstermektedir" diye kaydetti.

SKM MYK Üyesi Ebru Yiğit ise, bu saldırıların özel olarak sosyalist kadınlara yönelik olduğunu söyledi. Yiğit, bunun yükselen kadın iradesi ve kadın öfkesine duyulan korku olduğunun altını çizdi.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de "Siyasi soykıımlarının hedefi oluyoruz. Çıkar tek yol var. Bunun karşısında örgütlenmek ve direnmek. Biz HDP olarak da bu mücadeleyi büyütmek gerektiğini söyledik. Bu operasyonda da bir kere daha bu komployu boşa çıkaracağımızı söylüyoruz" dedi.

Gözaltına alınanların aileleri anına konuşan Arzu Kılıç, "Yükselen kadın mücadelesi, işçi direnişleri sosyalistleri saldırının odağı haline getirdi. Tüm yoldaşlar bu saldırıya cevap olacaktır. Umut her daim dimdik ayakta" diye belirtti. 

ÖHD adına konuşan Şükran Öztürk, "Üyemiz ve yöneticimiz Kamil Ağaoğlu ve yine meslektaşımız Özlem Gümüştaş'da bu saldırıların muhatabı oldu. Saldırılar savunmayı susturmaya çalışıyor. Savunma susmayacak ve arkadaşlarımız serbest kalacak" diye kaydetti.