19 Nisan 2024 Cuma

Erdoğan'dan Charlie Hebdo açıklaması

Erdoğan, karikatürünü çizen Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo için "Şahsımı hedef aldığını duydum bu tür ahlaksız yayınlara itibar etmeyi dahi zul kabul ettiğim için karikatüre bakmadım" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, konuşmasında Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun kapağında bir karikatürüne yer vermesine yanıt verdi.

Erdoğan, "Karikatürle şahsımı hedef aldığını duydum. Bu tür ahlaksız yayınlara ne yaptığını görmek amacıyla da olsa itibar etmeyi dahi zül kabul ettiğim için karikatüre bakmadım" dedi.

Erdoğan, "Fransa ve genel olarak Avrupa, Macron'un ve onunla aynı zihniyeti taşıyanların bu kısır, provokatif, çirkin, nefret tohumları saçan politikalarını hak etmiyor. İslam ve Türkiye düşmanlarının özgürlük adına girdikleri kin ve nefret bataklığında boğulup gideceklerine inanıyorum. Bunlar Avrupa'nın yeniden barbarlık dönemine geri gidişinin işaretleridir. Lübnan'da bir felaket yaşanıyor, oraya güya istikamet vermeye gidiyor. Ne oldu aradığını buldun mu orada? Bulamadın. Niye? Kovdular seni kovdular. Tanındıkça bunlar her yerden kovulacak. Adeta, bunlar, Haçlı Seferini yeniden başlatmak istiyorlar" dedi.

Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan çatışmalara ilişkin de konuşan Erdoğan, Putin'le süreci "etraflıca ele aldıklarını" belirterek, "Kırmızıçizgilerimiz aşıldığında kimse kusura bakmasın babamızın oğlu olsa gözümüz görmez" şeklinde konuştu.