11 Mayıs 2024 Cumartesi

Erdoğan: Çirkin yapılaşmaya müsaade ettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Çarşısı'nda konuştu. Erdoğan, CHP'nin 15 milletvekili vererek grup kurmasını hedef koydu.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Mısır Çarşısı'nda yaptığı konuşmada, 15 CHP'li milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesini eleştirerek, "Ne yaptı, gitti 15 vekili birilerine verdi. Grup kursunlar diye. Meclis'te sıralarda yoklar. Aman ya Rabbi böyle bir şey olmaz. Sizden bu ülkeye bir şey olmaz" ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan, İstanbul'u betonlaştırdıklarını itiraf ederek, "Ecdadın asırlar boyunca emanet ettiği güzellikleri korumak yerine çirkin yapıların hakim olmasına müsaade ettik" dedi.
 
KOALİSYONA FIRSAT YOK
 
Tüm yetkileri elinde toplamak istediğini belirten Eroğan, MHP ile koalisyon kuran kendileri değilmiş gibi konuştu. Erdoğan, "Bu seçimlerin normal zamanda yapılmasını planlamıştık fakat böyle bir gelişme olunca 24 Haziran'a çektik. Türkiye'yi seçim gündemiyle oyalamamak için bu kararı açıkladık. Yeni yönetim sistemimizin ruhu gereği hükümetle meclis tamamen ayrılacak. Biliyorsunuz yeni sistemde allahın izniyle koalisyona fırsat yok" diye konuştu.
 
Diğer partilerin tek derdinin kendisini indirmek olduğunu savunan Erdoğan, yine Kanalİstanbul ve 3. köprü gibi İstanbul'un dokusunu bozan yapılaşma ve projeleri savunarak, "Ülkeye neyi vadediyorsunuz" diye sordu.
 
Bu arada, Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle Eminönü, Sultanahmet, Beyazıt dahil geniş bir alanda uzun süre trafik felç oldu.