Enflasyon verileri açıklandı
Kasım ayı TÜFE oranları açıklandı. TÜİK kasım ayı verisini yüzde 0,87, yıllık veriyi ise yüzde 31,07 olarak açıkladı. Ancak ENAG kasım ayında artışın yüzde 2,13, yıllık artışın ise yüzde 56,82 seviyesinde gerçekleştiğini duyurdu.
Memur, memur emeklisi ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı, ev sahibi, kiracıların beklediği aylık kira artış oranları kasım ayı TÜFE oranları ile belirlendi. TÜİK, kasım ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisini yüzde 0,87, yıllık ise yüzde 31,07 olarak açıkladı.
Buna göre enflasyon, kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,87, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 29,74 arttı.
EN YÜKSEK AĞIRLIĞA SAHİP 3 ANA GRUP
En yüksek ağırlığa sahip 3 ana harcama grubunun yıllık değişimleri; gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 27,44 artış, ulaştırmada yüzde 29,23 artış ve konutta yüzde 49,92 artış olarak gerçekleşti. İlgili ana grupların yıllık değişime olan etkileri ise gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 6,83, ulaştırmada yüzde 4,55 ve konutta yüzde 7,57 oldu.
TÜİK YİNE ENAG'IN GERİSİNDE KALDI
Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) tarafından hesaplanan Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE), Kasım 2025 döneminde yüzde 2,13 oranında artış gösterdi. E-TÜFE endeksinin yıllık bazdaki artış oranı ise yüzde 56,82 seviyesinde gerçekleşti.