29 Mart 2024 Cuma

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kadirova'nın soruşturmasının sürdüğünü iddia etti

Ankara Cumhuriyet Savcılığı, 5 Mart'ta Nadira Kadirova soruşturmasında takipsizlik ile kapattı. Ancak, Emniyet Genel Müdürlüğü, 22 Haziran'da soru önergesine verdiği yanıtta soruşturmanın sürdüğünü iddia etti.

AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın evinde şüpheli olarak yaşamını yitiren Nadira Kadirova'nın ölümüne ilişkin soruşturma kapatıldı, ancak Emniyet Genel Müdürlüğü soruşturmanın sürdüğünü iddia etti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 23 Eylül 2019 günü Ünal'ın kendi odasında Ünal'a ait silahla vurulmuş halde bulunan Nadira Kadirova'nın hayatını kaybetmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Mart 2020 de verdiği takipsizlik kararı ile Nadira Kadirova dosyasının kapatıldığını açıklamıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü ise, Tanrıkulu'nun 7 Ekim 2019'da verdiği soru önergesine, 22 Haziran tarihinde verdiği yanıt ile soruşturmanın devam ettiğini öne sürdü.

Emniyet, soru önergesine şu yanıtı verdi: "Kolluk kuvvetleri görevlerini, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması ve devam ettirilmesi amacı ile kanunların kendisine verdiği yetkiye dayanarak, hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalarak ifa etmekte olup adli makamların bilgisi ve talimatları doğrultusunda yerine getirmektedir. Soru önergesinde bahsi geçen olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2019/148242 soruşturma numarası ile tahkikat devam etmektedir."