11 Mayıs 2024 Cumartesi

EMEP Demirtaş ve HDP'yi destekleyecek

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanlığı için Selahattin Demirtaş'ı, parlamento için de HDP'yi destekleyeceklerini açıkladı.
Emek Partisi (EMEP), Genel Yönetim Kurulu toplantısında seçimler konusundaki tavrını netleştirdi. EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Selahattin Demirtaş ve HDP'yi destekleyeceklerini açıkladı.
 
Evrensel'e konuşan Gürkan, AKP-MHP ittifakının seçimi kazanmak üzere her yola başvurduğunu belirtti. Gürkan, "AKP hükümeti, OHAL yönetimi ve KHK düzenlemeleriyle, adil olmayan, antidemokratik koşullarda, baskı, tehdit, şantaj gibi yöntemleri de kullanarak her koşulda sandıktan kendini çıkarmak ve Erdoğan'ı ne olursa olsun başkan yapmak üzere her yolu deneyeceğini gösteriyor" dedi.
 
Seçim barajının salt "HDP'ye baraj" noktasına geldiğini söyleyen Gürkan, cumhurbaşkanı adaylığında Selahattin Demirtaş'ı, parlamentoda HDP'yi destekleyeceklerini bildirdi. Gürkan, "Seçim sürecinde seçim güvenliği dahil demokrasi mücadelesini büyütme, ortaklaştırma yönünde elbette görüşmeler, tatışmalar devam etmeli. EMEP olarak bu tartışmaların, bu mücadelenin içinde olduk, olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.