19 Mayıs 2024 Pazar

Eğitim Sen'den Ankara Valiliği'ne uyarı

Salgınla mücadele konusunda açıklama yapan Eğitim Sen Ankara Şubeleri, Valiliği derhal alması gereken önlemler konusunda uyardı. 

Eğitim Sen Ankara Şubeleri, yaptığı açıklama ile Ankara Valiliğini acil göreve çağırdı. 

Basın metnini okuyan Eğitim Sen Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Köklü, Covid-19 salgının hala etkili bir şekilde devam ediyor, salgınla mücadele için ve kamusal yaşamın salgın koşullarında sürdürülmesi için alınan önlemlerin değişen koşullara göre yeniden değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. 

Mart 2020'den bu yana salgınla mücadele için kamu yöneticilerini alanın özneleri ile birlikte çalışmaya, kamuoyunun uyarılarını dikkate almaya çağıra Köklü, "Bu konuda, uyarıda bulunma, öneri geliştirme ve sendikal haklarımızı kullanmanın sendikamızın eğitim emekçilerine, öğrencilerimize ve topluma karşı öncelikli sorumluluğumuz ve görevimiz olduğunu düşünmekteyiz" dedi. 

Köklü, Ankara Valiliği'nin hızla alması gereken önlemleri şöyle sıraladı: 

Ankara'da bulunan tüm eğitim emekçilerinin 8-12 Mart tarihi arasında aşılanması için İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte bir planlama yapmalı ve yeterli sayıda aşı temin etmelidir. 
Ankara ilinde yüz yüze eğitime gerekli koşullar sağlanana dek tüm kademelerde ara verilmelidir.
Ortaöğretim kurumlarında 8 Mart 2021 tarihinde başlayacak sınavlar iptal edilmelidir.
Özel özel eğitim kurumları da dahil olmak üzere, özel eğitim kurumları ve okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime ara verilmelidir. 
Ankara Valiliği hızla Ankara ilinde eğitim alanında bulunan kesimlerin temsilcileri ile alınacak önlemler konusunda bir araya gelmeye çağırıyoruz.