16 Mayıs 2024 Perşembe

Efrîn'deki patlamayı kınayan MSD: Türkiye'ye işgalini sonlandırma çağrısı yaptı

Demokratik Suriye Meclis, Efrîn'de dün gerçekleşen patlamayı kınayarak uluslararası topluma, Türkiye'nin işgalinin sonlandırılması çağrısında bulundu.

Demokratik Suriye Meclis (MSD) dün Efrîn'de gerçekleştirilen ve onlarca Efrînlinin yaşamını yitirdiği patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Saldırının amacının Efrîn'de kalan insanların yerinden edilmesi olduğunu belirtilen açıklamada saldırı sert bir şekilde kınandı.

Saldırıda Efrînli onlarca sivilin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı ifade edilen açıklamada "Uzun bir süredir Efrînliler, terörist yöntemlerle karşı karşıya bırakılmıştır. Siviller kaçırılıyor, evlerine el konuluyor ve katlediliyor. Bölgenin demografik yapısı değiştiriliyor. Bu saldırı da aynı amaçla yapılmıştır" denildi.

Türkiye ve desteklediği çetelerin, ABD ve Rusya'nın imzaladığı ateşkes anlaşmasını ihlal etttiğini belirten MSD, "Türk devleti en son Kobanê'ye gerçekleştirdiği saldırıda ateşkese uymadığını bir kez daha göstermiştir" diye kaydetti.

Açıklamada, "Demokratik Suriye Meclisi olarak sivillere yönelik tüm saldırıları ve Efrîn'deki terörist saldırıyı kınıyoruz. Terörist çeteler Türk devletinden destek alarak bu tür saldırıları gerçekleştirmektedir. Bu anlamda uluslararası toplumu, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyor, Türk devletinin işgal ve saldırılarının bir an önce durdurulması, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı gereği bir çözüm ortamının yaratılması gerektiğini belirtiyoruz" ifadeleri kullanıldı.