16 Mayıs 2024 Perşembe

DSG: 47 günde bin 588 asker ve çete öldürüldü

TSK ve desteklediği ÖSO çetelerinin 20 Ocak'ta Efrîn'e yönelik başlattığı işgal saldırıların 47 günlük savaş bilançosunu açıklayan DSG, bin 588 asker ve çetenin öldürüldüğünü duyurdu.
Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın Merkezi, AKP/Saray rejiminin Efrîn'e yönelik başlattığı işgal saldırısında 47 günlük savaş bilançosunu açıkladı.
 
DSG, Efrin direnişinde 283 savaşçılarının hayatını kaybettiğini ve düzenlenen resmi törenlerle toprağa verildiği kaydetti. Efrîn direnişinde bin 588 asker ve çetenin öldürüldüğünü belirten DSG, TSK savaş uçaklarının bin 26 kez sivil yerleşim yerlerini bombaladığını kaydetti. Helikopterler ile sivil yerleşim alanlarının 56 kez bombalandığını ifade eden DSG, "İşgalci Türk devleti ve bağlı terör grupları 3 Bin 307 defa ellerindeki ağır silahlarla sivil yerleşim alanlarını bombalamıştır. Güçlerimiz ile işgalci Türk devleti ve çeteleri ile sonuç elde edilen 643 çatışmaya girmiştir. Yaşanan 176 çatışmanın sonucuna ilişkin ise bir bilgi elde edilememiştir" dedi.
 
DSG biri Kobra diğeri Skorsky tipi olmak üzere iki helikopter ile bir Drone, diğeri Bayraktar olmak üzere iki keşif uçağını düşürdüğünü, ayrıca bir helikopterin de darbelediğini belirtti. DSG, aralarında tank, panzer gibi zırhlıların da bulunduğu 96 askeri aracı imha ettiğini ve 32 askeri aracı da darbelediğini açıkladı.