24 Nisan 2024 Çarşamba

Doğu Kudüs'te siyonist saldırılar sürüyor

Siyonist İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün İsaviye bölgesinde dün gece bir Filistinli evinden gözaltına alındı.

Siyonist İsrail'in Filistin halkına karşı saldırıları sürüyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün İsaviye bölgesinde dün gece bir eve baskın düzenlendi. Genç bir Filistinlinin şiddet yoluyla gözaltına alınması mahallede infial yaratırken, görüntüler sosyal medyada da tepki çekti.

İsrail'in 1967'den bu yana BM kararlarını ihlal ederek işgal altında tuttuğu ve ABD'de Donald Trump yönetiminin desteğiyle ilhak etmeyi planladığı Doğu Kudüs'ün İsaviye mahallesinde son dönemde Filistinlilerin yaşadığı evler yıkımla hedef alınıyor.

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Siyonist İsrail'in yönetimindeki belediye hafta başında İsaviye'de Filistinlilere ait 30 evin izinsiz oldukları gerekçesiyle yıkılması kararı verdi.

20 bin Filistinlinin yaşadığı İsaviye, yıllardır İsrail askerlerinin baskınlarına ve yıkımlarla maruz kalıyor. Bölge 23 Haziran'da da, bir çocuğun, anneannesi ve engelli dedesiyle yaşadığı eve gaz bombası atılmasıyla gündeme gelmişti. Evin camlarının kırılması ve içeriye dolan gaz nedeniyle yaralanan çocuk ve anneanne-dede hastaneye kaldırılmıştı.

Ev baskınlarının özellikle son birkaç aydır giderek artması, İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak etme planlarının bir parçası olarak görülüyor.