27 Nisan 2024 Cumartesi

Diş hekimi Şentürk, 8 Mart bildirisi asan kadına saldırdı

SES Şişli Şubesi, Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde 8 Mart bildirisi asan bir üyelerine diş hekimi Mehmet Şentürk tarafından saldırı girişiminde bulunulduğunu duyurarak, hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.

Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde, yetkili sendika olan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir sağlık emekçisi kadın, sendikanın 8 Mart bildirisini iş yerindeki panoya astı.

Diş hekimi Mehmet Şentürk, bildiriyi gerekçe göstererek sağlık emekçisi kadına saldırmaya çalıştı, panoyu parçalayarak hakaret, tehdit ve nefret söylemlerinde bulundu.

Olayı duyuran SES Şişli Şubesi, Şentürk'ün sağlık emekçisi kadına "Ya sen LGBT'nin ne olduğunu biliyor musun? Sapıklık! Devletin hastanesinde propaganda yapmayacaksın! Vatan haini!" gibi söylemlerde bulunduğunu, koridorlarda bağırıp, asansörü yumrukladığını aktardı.

SES Şişli Şubesi'nden yapılan açıklamada, "Kamu düzenini, toplum huzurunu, iş barışını bozmaya yönelik esas itibariyle nefret söylemini hedefleyen, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden,farklılıklar üzerinden emekçileri birbirine karşı kamu düzeni için tehlikeli olabilecek şekilde düşmanlığa ve kin beslemeye alenen kışkırtan bu şahıs hakkında hukuk birimimiz gerekli işlemleri başlatmıştır" denildi.