28 Mart 2024 Perşembe

'Devletin politikası tutsaklara işkence ve ölümdür'

Devletin politikasının tutsaklara işkence ve ölüm olduğunu belirten Aysel Tuğluk ve Hasta Mahpuslara Özgürlük Platformu Konak'ta fotoğraf sergisi düzenliyor. Öncesinde yapılan açıklamada, hasta tutsakların derhal serbest bırakılması istendi. 

Aysel Tuğluk ve Hasta Mahpuslara Özgürlük Platformu hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek amacıyla Konak'ta fotoğraf sergisi düzenliyor. 

Sergi öncesi "Hasta mahpusların; sesi, gözü, kulağıyız" yazılı pankart ve hasta tutsakların fotoğraflarıyla kısa bir açıklama yapıldı. Platform adına söz alan Hacay Yılmaz, devletin politikasının tutsaklar üzerinde ölüm ve işkence olduğunu kaydetti. 

Hapishanelerden gelen ölüm haberlerine dikkat çeken Yılmaz, "Devletin işte esir aldığı, tutsak olarak tuttuğu insanlara reva gördüğü işkencedir, ölümdür. Biz buradan bir kez daha haykırıyoruz, hapishanelerdeki ölümlerin sorumlusu elbetteki devlet olacaktır. Çünkü bu insanlar devletin elinde tutsaktır mahkumdur. Hasta platformu olarak diyoruz ki acilen hasta mahpuslar serbest bırakılmalıdır" dedi.