1 Mayıs 2024 Çarşamba

DEM Partili kadınlar Eskişehir'de kahvaltıda buluştu

Kadınlarla kahvaltı etkinliğinde yan yana gelen DEM Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Gamze Toprak, "Kadın iradesini güçlendirecek tüm tartışmaları da kadınlarla birlikte yürütmek istiyoruz. Bugün siyasetin merkezine yürüyecek olanlar da bizleriz" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Gamze Toprak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne giderken kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi.

"Bugün, fabrikada patrona karşı, evde eşimize, babamıza karşı bir mücadele veriyoruz. Aynı zamanda bugün sokakta, siyasetin her alanında kadınlar var" diyen Toprak, Eskişehir'de kadınların yaşadığı sorunları tartışmak ve fikir alışverişinde bulunmak için bu buluşmayı düzenlediklerini belirtti.

Toprak, "Kadın iradesini güçlendirecek tüm tartışmaları da kadınlarla birlikte yürütmek istiyoruz. Bugün siyasetin merkezine yürüyecek olanlar bizleriz. Binlerce Kürt kadın tutsak hapishanelerde bedenlerini açlık grevine yatırmışken Figen Yüksekdağ'ın, Gültan Kışanak'ın, Sebahat Tuncel'in iradesini buralardan güçlendirecek kişiler de bizleriz. Beyaz tülbentli analardan Rojhilat'ta direnişe devam eden kadınlara kadar her yerde kadın özgürlük mücadelesini yürüten kadınlar var" ifadelerini kullandı.

Ardından kadınlar hem kahvaltı etti, hem de sorunlarını ve taleplerini tartıştı. Ayrıca hapishanelerdeki tutsak kadınlara kart ve mektup yazıldı. Etkinlik "Jin, jiyan, azadi" sloganlarıyla son buldu.