DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Altan'la gözaltına alınan 16 kişi bırakıldı
Mevcutlu olarak gözaltında tutulan ve bugün savcılığa çıkarılması beklenen, aralarında DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Çınar Altan'ın da olduğu 17 kişinin emniyetten bırakılacağı duyuruldu. Altan ve 16 kişi ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) istanbul İl Eşbaşkanı Çınar Atan'ın da aralarında olduğu 17 kişinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğünden serbest bırakılacağı duyuruldu.
Rojava'yla yönelik 24 Ocak tarihinde Aksaray Meydanında yapılan eyleme dönük polis saldırısında 95 kişi işkenceyle gözaltına alınmış, 78 kişi ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. Altan'ın da bulunduğu 17 kişi hakkında mevcutlu tutulma kararı verilmişti.
Gözaltında olup bugün savcılığa çıkarılacağı söylenen 17 kişinin doğrudan emniyetten bırakılacağı bilgisi verildi. Ancak Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi, 17 kişinin doğrudan emniyetten bırakılacağını belirtti. Sosyal medyada yapılan paylaşımda, "Hiç alınmaması gereken arkadaşlarımızın ve müvekkillerimizin işkenceyle gözaltına alınması, saatlerce ters kelepçelerle araçlarda tutulması, avukatlarıyla görüştürülmesinin engellenmesi gibi bir dizi ihlal ile ifade özgürlüğünün engellenmesini normalleştirmeyeceğiz. Bu hukuksuz uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir. Rojava'da ve bulunduğumuz her yerde barış talep etmek en doğal haktır. Herkesi barışın ve insan haklarının öncelendiği bir düzeni savunmaya çağırıyoruz. Bijî berxwedana Rojava" denildi.
Altan ve 16 kişi, işlemlerin ardından serbest bırakıldı.