16 Mayıs 2024 Perşembe

Cinsel istismarda bulunan öğretmene 87.5 yıl hapis cezası

Öğrencilerine yıllarca cinsel istismarda bulunan ve tutuklu yargılanan Muammer M., "kamu görevlisinin çocuğa zincirleme cinsel istismarı" suçunu işlediği gerekçesi ve oy çokluğu ile 7 çocuk için ayrı ayrı olmak üzere 12.5 yıldan toplamda 87.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
İstanbul Üsküdar'da bir ilköğretim okulunda 10 öğrencisine birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar cinsel istismarda bulunduğu için 225 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sınıf öğretmeni Muammer M., "kamu görevlisinin çocuğa zincirleme cinsel istismarı" suçundan toplamda 87.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
 
Bir öğrencinin geçen yıl annesine "Öğretmenimin hoşuma gitmeyen davranışlarda bulunduğu için çok kızgınım" demesi üzerine anne, öğretmen hakkında şikayetçi olmuştu. Öte yandan sınıftaki diğer öğrencilerin de ifadesinin alınmasıyla soruşturma genişletilmiş ve Muammer M. Şubat ayında tutuklanmıştı.
 
Soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sınıf öğretmeni Muammer M.'nin, 10 öğrenciye, birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar özel bölgelerine dokunarak birçok kez cinsel istismarda bulunduğu belirtildi.
 
TACİZ İDDİADAN İBARETMİŞ
Muammer M.'nin tutuklu yargılandığı davanın karar duruşması Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Muammer M., müşteki çocukların aileleri ve tarafı avukatları katıldı. Söz alan müşteki avukatları Muammer M.'nin cezalandırılmasını talep etti. Son sözü sorulan Muammer M. tacizin bir iddiadan ibaret olduğunu ve ispatlanmadığını söyleyerek tahliyesini istedi.
 
Ancak mahkeme heyeti çocuk beyanlarını esas aldı. Sanık Muammer M.'yi "kamu görevlisinin çocuğa zincirleme cinsel istismarı" suçunu işlediği gerekçesi ve oy çokluğu ile 7 mağdur için ayrı ayrı olmak üzere 12.5 yıldan toplamda 87.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanığın, 3 öğrenciye yönelik cinsel istismar suçunu işlediğinin sabit olmaması nedeniyle beraatına karar verdi.