11 Mayıs 2024 Cumartesi

CHP'nin adayı İnce: Herkesin Cumhurbaşkanı olacağım

CHP, Yalova Milletvekili Muharream İnce'yi Cumhurbaşkanlığına aday gösterdi. Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda adaylığı açıkanan İnce, "Herkesin cumhurbaşkanı olacağım" dedi.
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oldu. İnce'nin adaylığı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenlenen törenle açıklandı. 
 
İnce, kürsüye çıktığında CHP rozetini çıkararak Türk bayrağı rozeti taktı ve "Hep söylediniz 'Parti başkanından cumhurbaşkanı olmaz, parti üyesinden cumhurbaşkanı olmaz.' Bun hep söylediniz buna ben de hep katıldım 24 Haziran'da Allah'ın izni, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olacağım" dedi. 
 
İnce, şöyle devam etti: "Sadece CHP'lilerin değil, sadece bu salonda bulunanların değil, 80 milyonun, herkesin AK Partililerin, MHP'lilerin, HDP'lilerin, SP'lilerin, herkesin, sağcıların, solcuların, Türklerin, Kürtlerin, Alevilerin, Sünnilerin herkesin cumhurbaşkanı olmak için 15 yaşında 79 ara seçimlerinde sokaklara afiş asmaya çıkmış ve 39 yıl CHP'nin rozetini taşımış birisi olarak tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağım. Ve rozetimi size emanet ediyorum."
 
'KENDİNDEN BAŞKA HİÇBİR ŞEY DÜŞÜNMEYENDEN MİLLETE FAYDA GELMEZ'
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Abdullah Gül'e Genelkurmay Başkanı ve Saray sözcüsünü göndermesine atıfta bulunan İnce, "İki parti başkanı, iki lider... Beraber yola çıkmışlar, 'kardeşim' demiş... Sonra bir gün cumhurbaşkanı adayı olmak istediğinde Genelkurmay Başkanını helikopterle onun bahçesine indirmişsin. Şimdi size soruyorum, 80 milyon, ey AK Partili kardeşim sana da soruyorum, 'kardeşim' dediğinin evinin önüne helikopter gönderenden, kendi hırslarından, egosundan, kendinden başka hiçbir şey düşünmeyen bu insandan millete fayda gelmez" dedi. 
 
Türkiye'nin Fetret Devri yaşadığını söyleyen İnce, bu dönemin 24 Haziran'da sona ereceğini kaydetti. Cumhurbaşkanı'nın partisiz ve tarafsız olması gerektiğini vurgulayan İnce, 'tecrübesiz' olduğu yönündeki değerlendirmelere şöyle yanıt verdi: "Sayın Erdoğan milletvekili olduğu gün Meclis'e geldi, parmak izini kullanamadı, Sayın Bülent Arınç yardımcı oldu. Aşağılamak için söylemiyorum, bilmiyordu. 1 günlük milletvekiliyken başbakan oldu. 1 günlük milletvekilinden başbakan yapacaksınız."
 
"İki derdimiz var" diyen İnce, şöyle devam etti: "Bir 50+1 ile seçilmek, iki, yüzde 100'ü tarafsız bir şekilde yönetmek." 
 
İnce, iki iddiasının olduğunu belirterek sürdürdüğü konuşmasında, "Bir terör nereden gelirse gelsin, ister PKK, ister IŞİD, ister FETÖ en kararlı şekilde mücadele edeceğiz. İki, yetimin hakkına göz dikenlere, ihaleye fesat karıştıranlara, bu ülkeyi soyanlara, terörü destekleyenlerle Allah'ın huzurunda söz veriyorum; sonuna kadar mücadele edeceğim" dedi.
 
Ahmed Arif'in 'Haberin Var mı' şiirini okuyan İnce, Kılıçdaroğlu'na ilişkin de "Kendisine karşı aday olmuş birisini cumhurbaşkanı adayı yapmak her babayiğidin harcı değildir. Bu süreçte aday gösterilmemi isteyenlere de buna olumlu yaklaşan sayın Genel Başkana da şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
 
Nasıl cumhurbaşkanı olacağını anlatan İnce, sınavda soruları, sandıkta oyları, hazineden paraları çaldırmayacağını belirterek, sandıkta oyların çalınmasıa karşı çağrı yaptı. 
 
Kamuda yükselmeleri kriterlere bağlayacağını belirten İnce, "Adil olacağız. Yani kimsenin mezhebine, başörtüsü var mı yok mu bakmayacağız, kimsenin mini eteğiyle ilgilenmeyeceğiz; Türklüğüyle Kürtlüğüyle ilgilenmeyeceğiz. Kamuda yükselmeyi adil yapacağız. Mesela veterinerden TÜBİTAK Başkanı yapmayacağız. Mesela parti il başkanından hakim-savcı yapmayacağız" diye konuştu.
 
YÜKSEK YARGIÇLARA: HEPSİNİ TEMİZLEYECEĞİZ
 
"Yüksek yargıçların dünya görüşleri gazetelerde çarşaf çarşaf" diyen İnce, yargıçları "Siz mi adalet dağıtacaksınız" diye eleştirdi. İnce, "Bunların hepsini temizleyeceğiz" dedi ve ekledi: "Önce adaleti kuracağız, tarafsız, bağımsız olacağız."