19 Mayıs 2024 Pazar

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi işçileri yüzde 7'lik zam dayatmasına karşı yürüdü

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışan sağlık işçileri dayatılan yüzde 7'lik sözleşme ile ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olmasını protesto etti.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çalışan ve Türk-İş'e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası üyesi sağlık işçileri yüzde 7'lik zam dayatması ile ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması nedeniyle eylem yaptı. İşçiler eyleme onay vermeyen sendikaya rağmen yürüdü.

696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçirilen ve iki sene yüzde 4+4 zamma mahkum edilen sağlık işçileri, TİS süreciyle ilgili bilgi verilmediğini ifade etti. Bu dönemde Sağlık Bakanlığının da bağlı olduğu Türkiye Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile Sağlık-İş Genel Merkezi arasında hastaneler bazında sözleşme imzalandığını ifade eden işçiler, Çapa'da yapılan ankette işçilerin yüzde 96'sının sözleşmenin Yüksek Hakem Kuruluna (YHK) kalmaması için TÜHİS'in dayattığı yüzde 7'lik zammı kabul etmek zorunda kaldığını söyledi.

Şu an yapılan kesintilerle birlikte ücretlerinin asgari ücret düzeyinde olduğunu belirten işçiler TÜHİS'in yüzde 7'lik zam dayatmasına da tepki gösterdi. Sendika temsilcileri ile yemekhane önünde toplantı yapan işçiler sendikanın harekete geçmesini haklarını savunmasını istedi.

Pandemi koşullarında yürüyüş yapmanın uygun olmayacağını söyleyen sendika temsilcilerine rağmen işçiler yemekhaneden kan merkezine kadar yürüdü. "İşçiler burada sendika nerede, diren direne kazanacağız" sloganları atan işçiler sesleri duyulana kadar eylemlerin devam edeceğini söyledi.

İşçiler dün de aynı tepki ve taleplerle eylem yapmıştı.