19 Mayıs 2024 Pazar

Çağlayan'da Boğaziçililerin eylemine polis saldırdı: 52 gözaltı

Gözaltındaki arkadaşlarına destek için İstanbul Adliyesi önünde bir araya gelen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine polis saldırdı. Saldırıda 52 kişi gözaltına alınidı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektörü Melih Bulu'ya yönelik protestolar kapsamında dün 24 öğrencinin daha kampüs önünden gözaltına alınmasının ardından bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde toplanan öğrencilere polis yine saldırdı.

Öğrenciler adliye önünde basın açıklaması yaparken polisin saldırısında 52 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar gözaltı araçlarında da polisin saldırısına uğradı. Öğrenciler polis saldırısına "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" sloganıyla tepki gösterdi.

Basın açıklamasında gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırkılmasını isteyen öğrencilere bir kez daha polis kalkanlarla saldırarak alandan uzaklaşytırmaya çalıştı. Öğrenciler bu saldırıyı da "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" sloganıyla yanıtladı.

Öğrencilere destek için alanda bulunan HDP Milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu, polisler tarafından etrafı sarıldı. 

ARTI GERÇEK MUHABİRİ DE GÖZALTINA ALINDI
Artı Gerçek muhabiri Yağmur Kaya, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin eylemini takip ederken polis tarafından gözaltına alındı.