19 Mayıs 2024 Pazar

Boğaziçili akademisyenlerin direnişi 10. haftayı geride bıraktı

Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri 50. nöbetlerinde rektörlük binasına sırt dönme eylemlerini sürdürdü. Akademisyenler basın açıklamasıyla taleplerini bir kez daha dile getirdi.

Boğaziçi Üniversitesi’nin tüm bileşenlerinin kayyum rektör Melih Bulu’ya yönelik protesto eylemleri sürüyor. Boğaziçili akademisyenler, bugün de “Kayyumluk” diye anılan Rektörlük binasına sırtlarını dönerek Bulu’yu protesto etti.

Akademisyenler Rektör Melih Bulu, Rektör Yardımcıları Gürkan Kumbaroğlu, Naci İnci, Fazıl Önder Sönmez ve atanmış Hukuk Fakültesi Dekanı Selami Kuran’ın istifasını talep edildi, tutuklu ve ev hapsinde bulunan öğrencilerin serbest bırakılması ve üniversiteyi kuşatan polis ablukasının kaldırılması istendi.

Akademisyenler, açıklamalarında önümüzdeki hafta başlayacak olan bahar döneminde, tüm yaşadıkları olumsuzluklara rağmen eğitim kalitesinden ödün vermeyeceklerini, öğrencilerinin eğitim haklarının ihlal edilmesine izin vermeyeceklerini ifade etti. Açıklamanın ardından kadın akademisyenler, 8 Mart dolayısıyla rektörlüğün kendilerine yolladığı çiçek ve makaronlardan oluşan paketleri, bir kez daha rektörlük binasının önüne bıraktı.

ÇADIR DİRENİŞİNE SALDIRI
Öğrencilerin Rektörlük binası önüne kurdukları çadıra saldıran üniversitenin özel güvenlik birimi, çadırı kurmayı engellemeye çalıştı. Öğrenciler ise çadırı kurup direnişe devam edeceklerini açıkladı.