19 Mayıs 2024 Pazar

Boğaziçi afişi asan SGDF'li Polat'a 13 bin 237 TL cezası kesildi

SGDF'nin "Üniversiteler AKP teşkilatı değildir. Kayyumlar gidecek" yazılı afişlerini astığı gerekçesiyle SGDF MYK üyesi Birkan Polat'a 13 bin 237 TL para cezası kesildi. Polat, cezaya itiraz edeceğini ifade etti.

Adana'da afiş astığı gerekçesiyle Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Birkan Polat'a 13 bin 237 TL para cezası kesildi.

SGDF'nin üniversitelere atanan kayyum rektörleri ilişkin hazırladığı ve birçok kentte asılan "Üniversiteler AKP teşkilatı değildir. Kayyumlar gidecek" yazılı afişler, Adana sokaklarına da asıldı.

Polis, afişleri kimin astığını bulmak için MOBESE kayıtlarını ve Polat'ın sosyal medya hesaplarını inceledi. Yapılan incelemenin ardından SGDF MYK üyesi Birkan Polat'a 13 bin 237 TL para cezası kesildi. Ceza tutanağı ikameti Adana'da olan Polat'a değil de İstanbul'da yaşayan ailesine gönderildi.

Afiş astığı için kesilen cezaya ilişkin konuşan Polat, "Bu ceza aslında Boğaziçi içerikli afiş ve stickir astığım için hedef seçilerek verildi" dedi. Devletin korkularının büyük olduğunu ifade eden Polat, "Bunun için Boğaziçi içerikli her demokratik eyleme ve basın açıklamasına ya saldırıyor yada yasaklıyorlar" diye kaydetti. Polat, "Afiş asmak yasak değil ama afişlerin içeriğinin kayyum rektör karşıtlığı olduğu için baskı kurmak istiyorlar. Bu nedenle 13 bin 237 TL'lik bir ceza ile bizleri korkutmak ve yıldırmak istiyorlar. Ama yanılıyorlar ne ödeyeceğiz ne de kayyum rektör demekten vazgeçeceğiz. 'Bundan sonrası hepimizde' diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cezanın bu kadar yüksek olmasının nedenleri arasında devrimci ve SGDF'li olmasının etkili olduğunu belirten Polat, "Son zamanlarda yoğun polis baskısına maruz kalıyoruz. Operasyonlar, gözaltılar ve tutuklamalarla karşı karşıya kalıyoruz. Arkadaşlarımızın ve yoldaşlarımızın aileleri aranıyor. 'Boğaziçi eylemlerine katıldı' vb gibi söylemlerde bulunuyorlar. Ailelerimizi de arasalar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" diye kaydetti.

Adana'da öğrenci olduğunu ve ikametinin burada olduğunu hatırlatan Birkan Polat, "İkamet adresim Adana'da olmasına rağmen kesilen para cezası İstanbul'da yaşayan aileme gönderildi. Polis bunu özel olarak yaptığını düşünüyorum. Çünkü ailem ile sorun yaşamamı istiyorlar. Ama bunu başaramayacaklar. Diğer aileler gibi benim de ailem Boğaziçi eylemlerine katıldığım için benimle gurur duyuyor" dedi.

Polat, verilen cezaya itiraz edeceğini söyledi.