19 Mayıs 2024 Pazar

Birleşik Gençlik Meclisleri: Kızıldere'nin çağrısıyla birleşik mücadeleyi yükseltiyoruz

Kızıldere şehitlerini anan Birleşik Gençlik Meclisleri, ölümsüzleşenlerin çağrısına kulak vererek, birleşik mücadeleyi yükselttiklerinin altını çizdi. 

Birleşik Gençlik Meclisleri, 30 Mart 1972 Kızıldere katliamının yıldönümüne dair yaptığı açıklamada, Kızıldere'de ölümsüzleşenlerin çağrısına kulak verdiklerini ve birleşik mücadeleyi yükselttiklerini kaydetti. 

Mahir Çayan ve yoldaşlarının; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam kararını durdurmak için yaptıkları eylemde ölümsüzleştikleri hatırlatılan açıklamada, "Bugün Denizler'in idam kararına karışlık Kızıldere'ye uzanan mücadele iradesi Boğaziçi direnişine katıldığı için tutuklanan arkadaşlarımız için yükseltilen, 'Bundan sonrası hepimizde' kararlılığında yaşamaya devam ediyor" denildi. 

'ÇAĞRILARINA KULAK VERİP, BİRLEŞİK MÜCADELEYİ YÜKSELTİYORUZ'
Gençliğin her alanda dayanışmayı örgütlediği, harekete geçtiği ve devrimci mücadeleyi büyütmeye devam ettiğinin altı çizilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Onların mücadele bayrağını omuzlarımızda taşımanın sorumluluğuyla Kızıldere'de katledilen yoldaşlarımızı anıyor, bugün onların mücadele pratiklerinde ortaya koydukları cüret, kararlılık, devrimci pratikten öğrenmeye devam ediyoruz. Onların mücadelesini zafere taşıma sözümüzü bir kez daha yineliyoruz. Kızıldere'nin bizlere bıraktığı birlikte mücadele mirasının bugün gençlik mücadelesinin önemli bir ihtiyacına yanıt olduğunu bilince çıkararak faşizme karşı özgürlük mücadelesini birlikte büyütme sözümüzü kararlılıkla yineliyoruz. Kızıldere'den bugüne birleşik mücadele çağrısını büyütüyoruz. Kızıldere'de ölümsüzleşen yoldaşlarımızın, onların çağrısına kulak verip, birleşik mücadeleyi yükseltiyoruz."