19 Nisan 2024 Cuma

'Birleşelim, çoğalalım, faşizmi yıkalım'

ESP ve SGDF'nin çağrısıyla Diyarbakır'da yapılan eylemde, eşit, onurlu, özgür bir yaşam için faşizme karşı birleşik mücadele çağrısı yapıldı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır İl Örgütü ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun çağrısıyla Yenişehir'deki Xezal Parkı'nda eylem yapıldı. Eyleme, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkan Vekili İrfan Soner, Özgür Kadın Hareketi (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan, Kürdistan Komünist Partisi'nden (KKP) Yaşar Kasıcı, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Murat Danış katıldı. Açıklamada, "Bize gücünüz yetmez, biz kazanacağız" yazılı pankart açılırken, sık sık "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı.

'FAŞİZMİ YIKALIM SOSYALİZME YÜRÜYELİM'
ESP Diyarbakır İl Yöneticisi Ayşe Esmer, operasyonun amacının rejimin sömürdüğü ve ezdiği kitlelerin ayaklanmasından, hesap sormasından korku duyması olduğunu söyledi. "Bu gözaltılar hukuksuzdur demiyoruz" diyen Esmer, "Devrimciler faşizmle nasıl mücadele edileceğini bilir. Tarihten bilir, kendi pratiklerinden bilir, eşyanın tabiatından bilir. Bu yüzden faşizmin vurduğu yer, aslında çaremiz olacak yerdir. Madem burjuva-faşist devlet halkın devrimci güçlerine devamlı saldırma ihtiyacı hissetmektedir, o halde devrimci safları hızla doldurmak ve faşizme karşı mücadeleyi yükseltmek de hepimizin sorumluluğu haline gelmektedir. Birleşik mücadeleyi büyütüp faşizmi yıkmak ve sosyalizme yürümek için bir adım öne atılma zamanıdır" diye konuştu.
 
TAŞKIRAN: TALAN REJİMİ ÇÖKÜYOR
ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, faşist talancı rejimin çöküş içerisinde olduğunu söyledi, "Emekçilere, işçilere yoksulluğu dayatan, ekonomik krizle halkı teslim almaya çalışan bu sistemin çöküşünü görüyoruz. Kürt halkının kendi kaderini belirleme hakkını, Kürt halkının seçme seçilme hakkını gasp eden bu rejimin çöküşünü görüyoruz. Kadınlara karşı kadın düşmanlığıyla, vahşi kıyımlarla karşımıza dikilen kadın düşmanı bu rejimin çöküşünü görüyoruz. Ekonomik krizi, doğayı, ekolojiyi, her türlü yaşam alanını sömürü nesnesine dönüştüren bu talancı rejimin çöküşünü görüyoruz. Bu çöküşü engelleyemeyince HDP'yi kapatmaktan bahsediyor faşizm. HDP işte burada, HDP sokakta, ESP sokakta, HDP bileşenleri zindanda, sokakta mücadelenin her alanında direnmeye devam ediyor" dedi.

'EŞİT, ONURLU, ÖZGÜR BİR YAŞAM HAZIRLIĞINDAYIZ'
Saray rejiminin tetikçi gazetelerinin 'Bu neyin hazırlığı' şeklindeki haberlerine yanıt veren Taşkıran, "Çok açık, ne yaptığımız belli, ne söylediğimiz belli. Bu bir özgür yaşam hazırlığı. Bu eşitlik kavgası, tam da onun hazırlığı. Bu faşist diktatörlüğün halkımıza dayattığı sefalet, yoksulluk, özgürlük gasbına karşı onurlu bir yaşam, eşit bir yaşam kurma hazırlığıdır. Bunu gizlemiyoruz, saklamıyoruz, hiçbir zaman da saklamadık" diye konuştu.

'BİZİ TESLİM ALAMAZSINIZ'
Ev baskınlarında yaşanan işkence ve şiddete değinen ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Taşkıran, "Yoldaşlarımızı işkenceyle gözaltına almanız, sendikacıları gözaltına almanız, parti binalarımızı, kültür kurumlarımızı basmanız, Eş Genel Başkanımız Şahin Tümüklü'nün kafasına silah kabzasıyla basmanız, yoldaşlarımıza evlerde, sokakta, gözaltında işkence yapmanız hiçbir şeyi çözemeyecek, hiçbir şeyi engellemeyecek. Sözümüzü söylemeye, eylemimizi sokakta eylemeye, özgürlük arayan halklarımıza 'Gelin birleşelim, çoğalalım, faşizmi yıkalım' demeye devam edeceğiz. Bizi teslim alamazsınız, bize gücünüz yetmez" dedi.

TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan da ESP'ye yapılan gözaltı saldırısının eş başkanlığa yönelik olduğunu ifade etti. Saldırıların tüm kadınlara yönelik olduğunun altını çizen Gökkan, saldırıları kınayarak, mücadele çağrısı yaptı.

Açıklama KKP, HDP, TİP yöneticileri de konuşma yaparak, ESP ile dayanışma içinde olacaklarını söyledi.