25 Nisan 2024 Perşembe

BES'ten Vergi Haftası açıklamaları

Vergi Haftası nedeniyle basın açıklaması düzenleyen BES Ankara ve Antalya Şubeleri, vergilerin halkın ihtiyacı için değil savaş politikalarına, lükse harcandığını kaydetti. 

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara ve Antalya Şubeleri, 32.'si düzenlenecek olan Vergi Haftası dolayısıyla açıklama yaptı. 

'VERGİLER HALK İÇİN KULLANILMALI'
BES Ankara Şubeleri, BES 1 No'lu Şube'de basın toplantısı yaptı. Basın metnini okuyan BES Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Ercan Erdoğan, toplanan vergilerin savaşa, sermayeye, ranta, güvenlikçi politikalarına lükse şatafata kullanıldığına dikkat çekti ve ekledi: "Halk için kullanılmalıdır."

Erdoğan, "Lükse, şatafata, faize, savaş politikalarına, geçmediğimiz köprülere, kullanmadığımız yollara harcandığı, eğitime ve sağlığa bile cebimizden para harcadığımız ve neredeyse tüm kamusal hizmetlerin paralı hale geldiği bir süreçte verginin tanımı tartışmalı hale gelmiştir" dedi.

ANTALYA
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi de "Vergide ve ücrette adalet istiyoruz" talebiyle sendika binasında, KESK'e bağlık sendikaların temsilcilerinin de katılımıyla açıklama yaptı.

BES Antalya Şube Başkanı Devrim Mol basın metnini okudu. Muratpaşa Kaymakamlığı'nın eylem ve etkinlik yasağını eleştiren Mol, "Pandemide AKP kongreleri hıncahınç dolu salonlarda yapılabiliyor, yandaşların cenazelerine yasaklara rağmen yüzlerce kişi katıla biliyor ama emekçiler bir araya gelmesin diye sürekli yasak konuyor. AKP söz konusu oldu mu gözünü kapayan kamu otoritesi sıra emekçilere geldi mi yasaklara dört elle sarılıyor" diye konuştu.