16 Nisan 2024 Salı

Batman'daki su kesintileri Meclis gündeminde

HDP Batman Milletvekilleri, koronavirüs salgının artış gösterdiği Batman'daki su kesintilerini Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'a sorarak Meclis gündemine taşıdı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekilleri Feleknas Uca, Ayşe Acar Başaran, Necdet İpekyüz ve Mehmet Rüştü Tiryaki, Covid-19 vakalarının artış gösterdiği Batman'da yaşanan su kesintilerine ilişkin yanıtlaması istemiyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a soru önergesi verdi.

Nisan ayından bu yana Batman'da su kesintilerinin yaşandığını kaydeden milletvekilleri, "Batman Belediyesine kayyum atandıktan sonra, belediyenin salgın önlemlerinin engellenmesinin yanında sık sık su sorunu yaşanan kentte, su kesintileri dört saati bulmuş durumda. Yılda en az 20 bin su kesintisi şikayetinde bulunan Batman halkı, koronavirüs vakalarının artış gösterdiği kentte virüs tehdidini karşı savunmasız bırakılmış durumda" dedi.

HDP Batman Milletvekilleri Uca, Başaran, İpekyüz ve Tiryaki, Bakan Kurum'un yanıtlaması için şu soruları yöneltti:

Batman halkına 16.00-22.00 saatleri arasında neden su verilmemektedir? Batman halkının, insan sağlığı açısından çok önemli bir yerde duran suya, 24 saat kesintisiz erişebilmesi için bir çalışma yürütülmekte midir? Herhangi bir çalışma yoksa bunun sebebi nedir?
Batman Belediyesinin sürdürdüğü koronavirüsle mücadele çalışmalarını engelleyen kayyumun kentteki su sorununa sessiz kalmasının ve halkı koronavirüse karşı savunmasız bırakmasının sebebi nedir? Halkın sağlığını tehdit eden bu ihmallerle ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?
Belediyenin kente verilen su miktarından ve suyun nereye harcandığından haberinin olmaması normal midir? Kentin altyapı sorunlarına ilişkin bir çalışma yürütülmekte midir?