16 Mayıs 2024 Perşembe

Barcelona'da Glovo kuryeleri grevde

Barcelona'da Glovo kuryeleri daha iyi çalışma koşulları, hafta sonu ve tatil ücretleri ile birlikte saat ücretlerinde artış, şarj istasyonlarını kullanma talepleri için greve çıktı.

İspanya'nın özerk bölgesi Katalonya'nın başkenti Barcelona'da Glovo kuryeleri daha iyi çalışma koşulları, hafta sonu ve tatil ücretleri ile birlikte saat ücretlerinde artış, şarj istasyonlarını kullanma talepleri için greve çıktı.

Glova grevine şehirde başka kuryelerin de destek verdiği sosyal medyaya yansırken grevden etkilenen marketlerin tüm gün kapalı olduğu belirtildi. CC.OO sendikasından yapılan açıklamada, Glovo patronu grevi kırmak için yeni işçiler alacağını duyurdu. Yaklaşık 150 Glovo süpermarket işçisi, dokuz günlük grevin ilk gününde, çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep etmek için şirketin Barcelona'daki genel merkezinin önünde toplandı. CC.OO tarafından çağrısı yapılan grevin taleplerinden biri de güvenceli çalışmak.

Ara.cat'de yer alan habere göre Katalonya CC.OO Genel Sekreteri Javier Pacheco, bu platformun "şirketteki işi atlamak için taşeron şirketler ağı" kullandığını söyledi. Şirketin yönetimindeki bu sendika sözcüsünün talebi, işçilerle bir toplu sözleşme görüşmesi yapmak olduğu ifade edildi. Pacheco şunları ifade etti:

"Glovo'nun distribütörlerin çalışma koşullarını düzenlemesini, görevlerini normal bir şekilde yerine getirmeleri için kapıyı açmasını ve aynı zamanda işçilere insana yakışır bir yaşam kazanmanın bir yolunu vermesini istiyoruz."

Kuryelerin talepleri arasında sipariş başına talep ettikleri minimum taban ücretinin 2 avroya çıkarılması, siparişler iptal edilse bile ödenmesi gerekenlerin ödenmesini veya bahşişin ödenmesi yer alıyor.