28 Nisan 2024 Pazar

'Baran Serhat'ın yoldaşları olduğumuz için başımız dik'

MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat) Hesekê'de anıldı. Rojavalı komünistler anmada yaptıkları konuşmada Bayram Namaz'ın Rojava Devrimi'ne büyük emekler verdiği hatırlatıldı, devrimi savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komite üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat) ölümsüzlüğünün 5. yıldönümü dolayısıyla Hesekê'de anıldı. Komünist Devrimci Hareket'in (TKŞ) düzenlediği etkinlik saygı duruşu ile başladı.

Sinevizyon gösteriminin yapıldığı anmada konuşan TKŞ temsilcilerinden Cemîl Sîdwo, Rojava devriminde ölümsüzleşenleri andı. Rojava Devrimi'nin faşist, emperyalist devletlerin saldırıları ile karşı karşıya olduğunu hatırlatan Cemîl Sîdwo, "Emperyalist ve kapitalist devletler Rojava'da sadece kendi çıkarları için varlar. Halklar ise bunun farkında ve bu devletlere karşı direniyor" dedi.

'KOMÜNİZM EZİLENLERİN EGEMENLERDEN KURTULUŞUNUN YOLUDUR'
Saldırılara karşı topyekün direnişin önemini vurgulayan Sîdwo şunları kaydetti: "Şehit Baran Serhat komünist bir önderdi. Kuzey ve Doğu Suriye'de ezilen halkların kurtuluşu ve özgürlüğe ulaşmaları için komünist fikirler doğrultusunda politik ve askeri açılardan mücadele etti ve savaştı. Yoldaşlar, komünizm ezilenlerin egemenlerden kurtuluşunun yoludur. Bu fikir sadece komünizmde gerçekleşebilir. Bizler de hareket olarak Kuzey ve Doğu Suriye'de komünist fikirler için mücadele ediyoruz. Sınıfımızın ve ezilenlerin özgürlüğü için mücadele veriyoruz."

'ONLARIN YOLUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
Emperyalist devletlerin Rojava Devrimi'ne karşı yürüttükleri kirli siyasetin farkında olduklarını belirten Sîdwo: "Şehit Baran Serhat ve yoldaşları emperyalist ve faşist devletlerin devrimimize yönelik saldırılarına karşı savaştılar. Bizlerde onların yolunun takipçisi olacağız. Halkı zulüm ve ezilmişlikten kurtarmak için birçok şehit verdik ve daha fazlasını da vermeye hazırız. Faşist Türk devleti bütün gücü ile Kuzey ve Doğu Suriye'ye saldırıyor. Bizlerde bu halkın özgürlüğü için birlik olacak, Baran yoldaş, Metin Dîcle yoldaş ve onlar gibi savaşan ve şehit düşenlerin yolundan ilerleyeceğiz" şeklinde konuştu.

'FAŞİST DEVLET KARŞISINDA BAŞ EĞMEDİ'
Anmada konuşma yapan Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Sözcüsü Destan Serhed, "Baran Serhat'ı anlatırken yıllarca süren bir emeği anlatıyoruz. Evet Baran yoldaş gençlik yıllarından itibaren devrimci çalışmalara başladı ve son anına kadar da fedaice mücadeleyi sürdürdü. Zor zamanlardan geçti ama bir gün bile yorulmadı. Faşist devlet karşısında baş eğmedi" dedi.

Bayram Namaz'ın faşist Türk devletinin hapishanelerinde yıllarca direnişini sürdürdüğünü vurgulayan Destan Serhed şunları belirtti: "Faşist Türk devleti bütün yol ve yöntemlerle yoldaşlarımızın iradesini kırmak istiyor. Baran Serhat yoldaşın iradesi kırılmadığı gibi binlerce yoldaşına da irade taşıdı. Bunu kendimize örnek almalıyız."

'YOLDAŞLIĞA DAİR NE KONUŞUYORSAK BUNLARIN EN BÜYÜK ÖRNEĞİ OLDU'
Yoldaşlık ve fedailik açısından da Bayram Namaz'ın örnek olduğunu hatırlatan Destan Serhed, "Yoldaşlığa dair ne konuşuyorsak Baran Serhat bunların en büyük örneği oldu. Kuzey Kürdistan'dan Medya Savunma Alanları'na, Şengal'e ve Rojava Devrimi'ne kadar her alanda Baran Serhat'ın emeği var" dedi.

Tüm ölümsüzlerin tarihin yapıcısı olduğunu kaydeden Destan Serhed konuşmasını şöyle bitirdi: "Her biri bir tarihtir bu yüzdende bizim de o tarihe bakmamız ve o tarihten güç almamız gerekiyor. Baran Serhat Rojava Devrimi'ne çok büyük emek verdi. Alişêr Deniz Tugayı'nın kurulmasında ve binlerce gencin yetiştirilmesinde emekleri vardı. Baran Serhat'ın yoldaşları, öğrencileri ve savaşçıları olduğumuz için başımız dik. Bu yüzden asla yorulmayacağız. Asla irademiz kırılmaz, başımız eğilmez."