20 Nisan 2024 Cumartesi

Ayşe Karaman'ı katleden Tarhan yine tutuklanmadı

Ayşe Karaman'ı damar yoluyla verdiği ilaçla katleden Uzman Dr. Özgür Tarhan, yine tutuklanmadı. Anne Feride Karaman, karara tepki gösterdi, "Bu adam tutuksuz yargılandığında her gün öldürüyorsunuz" dedi.

Ankara Dikmen'de 29 Temmuz 2019'da anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ı damar yoluyla verdiği ilaçla katleden Uzman Dr. Özgür Tarhan'ın, "tasarlayarak öldürme" suçundan yargılandığı davanın 6. duruşması Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Duruşmada Ayşe'nin ailesi ve avukatları hazır bulundu. "Delilleri karartma şüphesi olmadığı" gerekçesiyle 4. celsede tahliye edilen ve tutuksuz yargılanan Özgür Tarhan da duruşmaya katıldı. 

Duruşmada söz alan müşteki avukatı Tolga Beyendi geçen celse reddedilen taleplerini yineledi. Sanık ve avukatlarda, "taktir mahkemenindir" dedi. 
 
FERİDE KARAMAN:BU ADAMIN TUTUKSUZ YARGILANDIĞI HER GÜN ÖLÜYORUZ 
Ayşe'nin annesi Feride Karaman, sanığın tahliye edilmesine tepki gösterdi. Karaman, şunları söyledi: "Sanığın iki telefonu vardı. İkinci telefonu daha sonra teslim edildi, delillerin toplandığından ne kadar eminsiniz. Vicdanınıza, adaletinize bıraktım. Çocuğumun katilini görünce iki gün aç durdum. Adaletin böyle tecelli edeceğini düşünmedim. Ama asla vazgeçemeyeceğim. Bu adam öldürdükten sonra o evden ayrıldı. Damar yolunu açtığını söylüyor. Neden öldürdüğünü söylemiyor? Hak ve adalet istiyoruz. Bu adam tutuksuz yargılandığında her gün öldürüyorsunuz."
 
Savcının mütalaa hazırlamasını isteyen mahkemeye heyeti, sanık Özgür Tarhan'ın tutuklanması yönündeki talebi reddetti.

Bir sonraki duruşma 9 Temmuz tarihine ertelendi.