16 Mayıs 2024 Perşembe

Ayakta sayımı reddeden tutsaklara ceza

Elazığ 2 No'lu Hapishanesi'nde ayakta sayım dayatmasını reddeden 111 tutsağa iki ay "ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma" cezası verildi.
İşkence haberleriyle gündemden düşmeyen Elazığ Hapishanesi'nde bu kez de ayakta sayım dayatmasını reddeden 111 tutsağa iki ay "ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma" cezası verildi.
 
Jinnews'te yer alan habere göre Elazığ 2 No'lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Disiplin Kurulu Başkanlığı, 16 Şubat’ta ayakta sayım vermedikleri gerekçesiyle gardiyanlar tarafından darp edilen 114 tutsak hakkında disiplin soruşturması başlattı. Disiplin soruşturmasının sonucu 2 Mart’ta açıklandı. Kararda, 114 tutsağın 16 Şubat’ta sayım yapıldığı esnada eş zamanlı olarak "baskılar bizi yıldıramaz", "kahrolsun faşizm", "insanlık onuru işkenceyi yenecek" şeklinde slogan atarak kapılara vurduğu belirtildi. Kararda, tutsakların verdiği ifadede, "ayakta sayımın insani ve ahlaki değerlere uygun olmadığını" söylediği aktarılırken, "Görevli memurların kendilerini kollarından tutarak zorla kaldırmaya ve havalandırmaya götürmeye çalıştıkları, onur kırıcı bir şekilde fiziki müdahale olduğu için buna tepki olarak slogan attıkları, bu esnada sandalyelerin kırıldığını beyan ettikleri..." denildi.
 
Disiplin soruşturması sonucunda 111 tutsağa 2 ay "ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma" cezası verildi.