16 Mayıs 2024 Perşembe

AvEG-Kon: 3 Mart'ta Efrin için tüm Avrupa'da sokaklara

AvEG-Kon, AKP/Saray rejiminin Efrin'e yönelik işgal saldırısına karşı 3 Mart günü Avrupa kentlerinde yapılacak yürüyüş ve mitinglere katılım çağrısı yaptı.
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), AKP/Saray rejiminin Efrin'e yönelik işgal saldırısına karşı 3 Mart günü Avrupa kentlerinde yapılacak yürüyüş ve mitinglere katılım çağrısı yaptı.
 
Efrin'e yönelik işgal saldırısının başladığı 20 Ocak 2018 tarihinden bu yana Efrîn de barış içinde yaşayan halkların yaşam hakkını, kültürel ve tarihi mirasının AKP/Saray rejimi tarafından yok edilmeye çalışıldığını ifade eden AvEG-Kon, "Uluslararası hukuku çiğneyen Türk devleti bugüne kadar onlarca çocuk, kadın ve sivil halkın ölümüne yol açarak, sistematik olarak savaş suçu işlemektedir" dedi.
 
AvEG-Kon, "Başta Rusya olmak üzere emperyalist devletler Türk devletinin Efrîn işgal saldırısında bu kirli ve kanlı savaş oyununun bir parçası oldular. Halklarımızı savaş batağına çekmek için her türlü yolu deneyen faşist AKP, emekçi Türk halkını milliyetçilikle zehirlemiş olmanın rahatlığıyla hareket ediyor. DAİŞ, El Nusra ve daha birçok katliamcı çeteyi Türk ordusuna yedekleyerek Efrîn'de yürüttüğü kirli savaş, emekçi halklarımızın savaşı değildir. Bu savaş, Saray diktatörlüğünün halklarımıza karşı savaşıdır" diye belirtti.
 
Başta Alman devleti olmak üzere, sömürgeci işgal savaşını görmezden gelen uluslararası kurumlar ve devletler, AKP/Saray rejiminin işlediği savaş suçlarına açıktan ortak olduğunun altını çizen AvEG-Kon, "Uluslararası kurumların ve devletlerin bu kirli ortaklığı karşısında dünya halkları Efrîn halkını ve direnişini sahiplenerek, dayanışmayı büyütüyor" diye kaydetti.
 
İngiltere'de en büyük işçi sendikalarının ve birçok İngiliz örgütünün işgale karşı tutum alması Fransa'nın en büyük işçi sendikasının da aralarında bulunduğu birçok Fransız kurumun 24 Şubat'ta Paris'te Efrîn'le dayanışma eylemi, 3 Mart'ta Berlin'de onlarca Alman kurum ve şahsiyetin öncülüğünde düzenlenecek eylemlerin işgal saldırısına karşı büyük buluşma, Avrupalı yerli emekçilerin Efrîn halkıyla dayanışmanın örneklerinden olduğu ifade edilen açıklamada, "Efrîn'de çocuk, kadın, sivil halkın katledilmesine izin vermemek ve yok edilen tarihi, kültürel mirasa sahip çıkmak için, 3 Mart'ta Avrupa ülkelerinde düzenlenecek olan yürüyüş, miting ve eylemlere bütün gücümüzle katılalım. Ölüm karşısında yaşamı savunmak insanlık görevidir" dedi.