17 Mayıs 2024 Cuma

Avcılar'da 'Kod adı: 29' söyleşisi

Sinbo direnişçileri Avcılar'da "İnsanca çalışma ve yaşam koşulları için mücadelenin yol ve yöntemlerini tartışıyoruz" konulu söyleşi düzenledi.

Sinbo direnişçileri Ankara yürüyüşünün deneyimlerini aktaracakları, insanca çalışma ve yaşam koşulları için mücadelenin yol ve yöntemlerini tartışacakları söyleşilerin ilkini gerçekleştirdi.

Avcılar'da bulunan Eğitim-Sen 7 No'lu Şube binasında düzenlenen söyleşinin açılış konuşmasını DEV TEKSTİL İstanbul temsilcisi Okan Karaçam yaptı.

Ardından 14 günlük yürüyüşten kesitlerin yer aldığı "İnsanca çalışma ve yaşam koşulları için Ankara'ya yürüdük" şiarlı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Söyleşinin ilk bölümünde TOMİS İstanbul Temsilcisi Onur Eyidoğan ve Sinbo direnişçisi Dilbent Türker Ankara yürüyüşünün sınıf mücadelesi açısından nasıl bir yer tuttuğunu anlattılar.

Konuşmalarda şunlar ifade edildi:

"Sınıfa yönelik kapsamlı saldırılara sessiz kalan, uzlaşmacı ihanetçi sınıf mücadelesini yasal sınırlara hapseden sendikal bürokrasi karşısında TOMİS'in devrimci sınıf sendikacılığı çizgisinin somut bir örneği olarak Sinbo direnişinin fiili meşru mücadele pratiği sergilemiştir.

"Sermaye iktidarının tüm direniş boyunca 1 Mayıs'a, çadır direnişine ve Ankara yürüyüşüne yönelik yasaklara ve engellemelere karşı sınıf mücadelesinin yasaları ve işçi sınıfının çıkarları üzerinden hareket ettiklerini vurguladılar.

"Birleşik mücadele, yasaklara karşı fiili-meşru direniş, sermayenin saldırıları, devrimci sınıf sendikacılığı, Sinbo deneyimi üzerinden taban örgütlenmesi ve fabrika komitelerinin konuşulduğu söyleşide soru cevap bölümü ardından serbest kürsü bölümünde deneyimler aktarıldı.