Antalya'da savaş ve sermaye bütçesine karşı miting düzenlenecek
Antalya'da 14 Aralık'ta insanca yaşam, adil bir düzen ve halktan yana bütçe talebiyle miting düzenlenecek.
AKP iktidarının işçi ve emekçi düşmanı 2026 bütçesine karşı Antalya'da 14 Aralık'ta bir miting düzenlenecek. Aydın Kanza Parkından Cumhuriyet Meydanına yapılacak yürüyüş ve miting için KESK Antalya Şubeler Platformu, DİSK Akdeniz Bölge Temsilciliği ve Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şubesi basın toplantısı düzenledi.
Saray bütçesinin 21 milyon 286 lira, sarayın günlük harcaması 58 milyon lira iken asgari ücretin 22 bin 104 lira olduğu hatırlatılan açıklamada, "Yap-işlet-devret garantileri 162 milyar, faiz ödemeleri 2,8 trilyon, sosyal yardımlar 497 milyar lira, en düşük emekli aylığı 16 bin 881 lira, savunma ve güvenlik harcamaları 1 trilyon lira" denildi.
Var olan kaynağın emekçiye, emekliye, gence, kadına, yoksula kullanılmadığının altı çizilen açıklamada, "İktidar sınıfsal tercihini bir kez daha saraydan, sermayeden yana kullanmıştır" vurgusu yapıldı.
Açıklama, şöyle devam etti: "Asgari ücret açlık sınırının üzerinde olmalıdır. Emekliler insanca yaşayacak bir gelir düzeyine kavuşturulmalıdır. Yap-işlet-devret soygununa ve faiz yüküne değil; halka bütçe ayrılmalıdır. Eğitimde, sağlıkta, barınmada, sosyal desteklerde kamusal hizmetler güçlendirilmelidir. Kaynaklar saraya ve sermayeye değil; halka aktarılmalıdır. Bu ülkenin bütçesi çoğunluğun bütçesi olmalıdır. Halkın bütçesi, emekçilerin bütçesi olmalıdır."
Basın açıklaması insanca yaşam, adil bir düzen ve halktan yana bütçe talebiyle gerçekleşecek çağrıyla sona erdi.