11 Mayıs 2024 Cumartesi

Ankara'nın orta yerinde başına çuval geçirilip kaçırılmıştı

Ankara'da uzun süredir çete tarzı yöntemlerle SGDF üye ve yöneticilerine tehdit, kaçırma ve işkence uygulayan güçler, Ceren Çoban'ın kafasına çuval geçirerek kaçırdı. SGDF Eş Başkanı Çoban'ın yaşadıklarıyla ilgili dernek yönetimi tarafından açıklama yapıldı. Sokakta yürürken başına çuval geçirilerek kaçırılan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu Eşbaşkanı Ceren Çoban'ın tutuklanmasıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi. İnsan Hakları Derneği'nde yapılan toplantıda sosyalist gençlere yönelik sürdürülen baskı ve şiddete dikkat çekildi.

Basın açıklaması yapan dernek yöneticileri ve avukatlar, kaçırma girişiminin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı. 2 Mayıs akşamı gerçekleşen olayda Ceren Çoban'ın yanında bulunan SGDF MYK Üyesi Deniz Bahçeci, yere yatırılarak kelepçelendiklerini, ardından ayrı araçlara bindirilerek kaçırıldıklarını anlattı. Bahçeci, "Ceren'i yanımdan ayırıp beni yerde darp ettiler. Araçta yüzümü siyah ceketle kapattılar, hakaret ve şiddete maruz kaldım. Biraz ilerledikten sonra beni ters kelepçeli halde bilmediğim bir yere bıraktılar. Yolu sorarak bulmaya çalıştım" dedi. Bahçeci, aylardır Ankara'da kendilerine "KGT" diyen oluşumların muhalifler üzerinde basku kurduğunu, sosyalist gençler olarak baskılara boyun eğmeyeceklerini kaydetti.

SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı ise "Saray iktidarı yönetemediği için bu saldırılara devam ediyor. OHAL koşullarında gerçekleştirilmek istenen başkanlık seçimini meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Bugün bu saldırıların sebebi saray iktidarına biat etmeyen gençliğe boyun eğdirme çabasıdır. Ancak saldırılarla gençliğe boyun eğdiremezler. JİTEM'in benzeri olan KGT isimli yapılanmalarla yoldaşlarımız aylardır tehdit, baskı ve işkenceye maruz kalıyor. Yandaş medyanın tutumu ile başkanımız Ceren Çoban ve Deniz Bahçeci hedef gösterilmeye çalışıldı. Bu saldırılarla SGDF'yi yıldıramazlar. SGDF gücünü 68 kuşağından, 71 döneminden, ezilen halkların isyanından, bugün Beyazıt'ta gösterilen direnişten alır. Hiç durmadan bu yolda devam edeceğiz" diye konuştu.

SGDF'lilerin avukatı Can Tombul yaşanan süreçle ilgili bilgi verdiği konuşmasında "Ceren kafasına çuval geçirilerek kaçırılmaya çalışılmıştır. Adını ve kim olduğunu söylediği zaman etraftakilerin tepkisiyle kaçırılma girişimi engellendi. 3 yıldır aranması olduğu yönünde yalan haberlerle hedef gösterilmeye çalışıldı. 4 ay önce Efrin ile ilgili verdiği röportaj dolayısıyla tutuklanmıştır. Anayasal haklardan biri olan düşünce özgürlüğünü kullanmıştır ancak savcılığın baskısıyla tutuklama gerçekleşmiştir. Gerekli itirazları yaparak serbest bırakılmasını talep edeceğiz" diye belirtti.