29 Mart 2024 Cuma

Amazon direnişi 5. gününde: Haklarımızı alana kadar direnişteyiz

Sendika üyesi olmalarının ardından işten atılan Amazon depo işçilerinin direnişi 5'inci gününde. Gebze'deki depo önünde direnişlerini sürdüren işçiler, direnişlerine destek çağrısında bulundu.

Sendika düşmanı Amazon, Gebze'de bulunan Ceva3/Tavşanlı deposu işçilerinin DGD-Sen'e üye olmalarının ardından işten atma saldırısı başlattı. İşten atılan işçiler, Amazon'a bağlı çalışan depo önündeki direnişlerini 5. gününde sürdürüyor.

Amazon depolarında mobbing, sürgün ve işten atma saldırıları yaşandığı ve bunun için direndiklerini belirten direnişçi işçi, bugün yağmur yağmasına rağmen eylemlerini sürdürdüklerini kaydetti. Direnişlerinin beşinci gününe girdiklerini hatırlatan direnişçi işçi, "Yağmur yağmasına rağmen biz yine buradayız, içerideki arkadaşlarımız ve atılan arkadaşlarımız için buradayız. Yağmurda yağsa, karda yağsa, doluda yağsa, burada kalmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Amazon'a seslerini duyma çağrısında bulunan direnişçi işçi, "Haklarımız verilene kadar biz burada kalmaya devam edeceğiz" dedi. Direnen tüm işçilere destek verdiklerini ve onların da Amazon işçilerinin direnişini desteklemesi çağrısında bulunan direnişçi işçi, çalışan işçilere seslendi. Direnişçi işçi, "Biz buradayız, sizin yanınızdayız, siz de bizim yanımızda olmaktan korkmayın" diyerek Amazon deposunda çalışan işçi arkadaşlarına çağrıda bulundu.

İşçiler, "Direne direne kazanacağız" sloganını attı.