18 Nisan 2024 Perşembe

Alevi olduğu için işten atılan Taylan Öztürk'ün eylemine polis saldırdı

AKP'li Esenler Belediyesi'nde Alevi olmasından dolayı işten atılan Taylan Özgür, işe geri alınması için belediye meclis toplantısının yapılacağı saate Esenler Kültür Merkezi önünde yapılan eyleme polis saldırdı.

AKP'li Esenler Belediyesi'nde Alevi olduğu için işten atılan Taylan Öztürk'ün işe geri alınması için Belediye Meclis toplantısının yapılacağı saatte Esenler Kültür Merkezi önünde eylem yapıldı. Taylan Öztürk, DİSK Dev-Turizm İş yöneticileri, Güvence Hareketi, Gençlik Meclisleri, DirenÜniversite, 4. Vardiya ve Alevi Kurum temsilcilerinin olduğu eyleme polis saldırdı. Biber gazıyla yapılan saldırıda Taylan Öztürk yaralandı.

Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde şoför olarak görev yapan Taylan Öztürk 23 Haziran Seçimleri sonrasında artan mobbing ve ayrımcı uygulamalar sonucu işten çıkarıldı.

Öztürk işten çıkarılmasının ardından "Alevi çalışanlara yönelik tavır alındı. Sürekli görev ve yer değişikliğine maruz kaldım. Oruç tutmadığımız ve namaza gitmediğimiz için hedeftik" demişti.