18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adana Emek ve Demokrasi Platformu: Gözaltılar serbest bırakılsın

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, İstanbul'da 1 Mayıs'ın ardından gerçekleştirilen ev baskınları ve gözaltı saldırısına tepki gösterdi. İktidarın baskı, yasaklar ve sömürüden beslendiğine dikkat çekilen eylemde, gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, iktidarın İstanbul'da Taksim'de 1 Mayıs kutlamasını yasaklanmasının ardından yapılan eylemlere yönelik saldırısı ve 3 Mayıs sabahı yapılan ev baskınlarını protesto etti.

İnönü Parkı'nda basın açıklaması yapan platform bileşenleri adına KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Cudi İmrek açıklama yaptı. İmrek, keyfi şekilde gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

'İKTİDAR BASKI, YASAKLAR VE MİLYONLARA DAYATILAN SÖMÜRÜDEN BESLENİYOR'
İstanbul'da yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişinin gözaltına alınmasının tüm Türkiye'ye gözdağı vermeyi amaçladığını söyleyen İmrek, "İçişleri Bakanı gözaltılara, ev baskınlarına devam edileceği mesajı vererek mevcut iktidarın baskıdan, yasaklardan, keyfilikten ve milyonlara dayatılan sömürüden beslendiğini bir kez daha tescillemiştir" dedi.

İşçileri sömüren, iş cinayetlerine kurban gitmelerine seyirci kalan, emeklilere açlık ücretinin yarısını reva gören iktidarın 1 Mayıs'a sıra geldiğinde biber gazını, copu, tazyikli suyunu gösterdiğini kaydeden İmrek, "İktidarın 1 Mayıs'ı yasaklama ısrarı ve ardından yürüttükleri gözaltı operasyonlarının amacı gerçek suçluyu gizlemek ve Anayasal düzene karşı ciddi bir suçu örtbas etmektir" diye konuştu.

'GÖZALTILAR SERBEST BIRAKILSIN'
Asıl suçu, Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarını hiçe sayarak Taksim'de 1 Mayıs kutlamasını yasaklayanların işlediğine işaret eden İmrek, "Ülkemizi sömürü cehennemine çeviren bu iktidarın, emekçilere saldırarak yoksulluğa karşı ortak mücadelemizi atalete uğratmasına izin vermeyeceğiz. Her alanda ortak mücadelemizi inadına yükselteceğiz. 1 Mayıs gerekçesiyle yapılan gözaltı işlemlerinin hiçbir meşruiyeti yoktur. Gözaltına alınan herkes hemen, derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.