19 Mayıs 2024 Pazar

58 ile haftasonu sokağa çıkma yasağı getirildi

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, risk haritasında kırmızı olan 58 ilde haftasonu sokağa çıkma yasağı uygulanacağı, Ramazan ayı boyunca ise tüm Türkiye'de haftasonu sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından koronavirüse ilişkin yeni kararları açıkladı.

58 İL KIRMIZIYA BÜRÜNDÜ
Türkiye'nin büyük bir bölümünün kırmızı renge büründüğünü ifade eden Erdoğan, "Vaka, hasta ve ölüm sayılarını insani ve ticari ilişkilerde olduğumuz ülkelerden hızlı düşüremezsek küresel normalleşmenin gerisinde kalırız. Çok yüksek riskli grubu teşkil eden kırmızı kategorideki illerimizin sayısı, nüfusumuzun yüzde 80'ini teşkil eden 58 şehre ulaşmıştır" dedi.

Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağının artık cumartesi ve pazar günü uygulanacağını belirten Erdoğan, "Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek" diye kaydetti.

RAMAZAN AYINDA HAFTASONU SOKAĞA ÇIKMA YASAKLANDI
Ramazan ayı boyunca da Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle devam edeceğini söyleyen Erdoğan, Ramazan ayında Türkiye genelinde hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanacağını belirtti.