19 Nisan 2024 Cuma

3.5 yaşındaki torununu istismar eden Cafer Yılmaz gözaltına alındı

Bir ay önce 3.5 yaşındaki torununa cinsel istismarda bulunan, şikayete rağmen gözaltına alınmayan Cafer Yılmaz, sosyal medyada yükselen tepkiler üzerine gözaltına alındı.

3.5 yaşındaki torununa cinsel istismarda bulunan hakkında soruşturma yürütülen Cafer Yılmaz, sosyal medyadaki tepkiler üzerine gözaltına alındı. 

Daha önce iki kızına cinsel saldırıda bulunan ve başka bir cinsel saldırı suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırılan Cafer Yılmaz, 3.5 yaşındaki torunan cinsel istismarda bulunduğu halde tutuklanmamıştı. 

Feminist Avukatlar, resmi Twitter adresinden yaptıkları açıklama ile yaklaşık 1 ay önce gerçekleşen cinsel istismara ilişkin soruşturmanın Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürüldüğünü, ancak etkili bir soruşturma yapılmadığını kaydetmişti.

Feminist Avukatlar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cafer Yılmaz'ın peşinden, günlerdir yollarını aşındırdığımız adliyeye geldik. Dosyada yeni bir şey olmamasına rağmen, aynı savcı tutuklamaya sevk kararı verdi!? #DayanışmaYaşatır demeye de #CaferYTutuklansın demeye de devam. Şu an Sulh Cezada CY'nin getirilmesini bekliyoruz" dedi. 

Cinsel istismar dosyasının etkili soruşturulması talebi ile failin tutuklanmasına yönelik çağrı yapan avukatların, yaptığı açıklama özetle şöyle:

"Aile, 1 Haziran'da istismarı fark ederek 2 Haziran'da karakola giderek şikayetçi oldu. Nihayetinde dosya kapsamında annenin de bebeğin de ifadesi alındı. Ama bebek muayeneye onay vermedi. 9 gün sonra bebeğin kanaması olunca Cerrahpaşa'ya götürülüyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Cerrahisi, Adli Tıp ve Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi uzmanları muayene ediyor.

"Muayene ve görüşmelerin sonuçlarında ilgili hekimler kuvvetli istismar şüphesi var diyor, Adli Tıp Polikliniği ciddi istismar şüphesi sebebiyle polise (tekrar) bildirim yapıp adli rapor düzenliyor."

"Bebeğe yönelik istismar üzerine anne ve teyze de dayanamayarak şikayetçi oluyorlar. Bu dosya da Bakırköy C. Savcılığı'nda başka bir savcı tarafından yürütülüyor. Anne ve teyzenin dosyasında etkili bir soruşturma yürüdüğü söylenebilir. Çünkü savcı erkeğin eşi olan anneannenin tanık olarak ifadesini ve failin ifadesini de aldıktan sonra, tutuklamaya sevk ediyor.

'FAİLİN İFADESİ 19 GÜNDÜR DOSYADA YOK'
"Bebeğin dosyası Cerrahpaşa'da muayene edildiği süreçte bize geldi. Dosyayı inceleyince gördük ki savcı, karakola 5 maddelik talimat yazmış ancak sonuçları dahi takip edilmemiş. Üstelik aile içinden olan cinsel istismar failinin ifadesi 19 gündür dosyanın içinde yok.

"Ne tanıklar dinlenmiş ne de Cerrahpaşa'dan rapor gelmiş. Bu yüzden hem eksik delillerin toplanması hem de failin tutuklanması talepli dilekçe sunarak savcıyla konuşmak istedik. Çünkü yasa dışı bağlantıları da olan sanığın yurt dışına kaçma riski de bulunuyor. Ancak savcının taleplerimize ilişkin verdiği ilk cevap "gidin işinizi emniyetle halledin, ben bir şey yapamam" oldu. Emniyetin 19 gündür bu dosyaya ilişkin işlemleri gereği gibi yerine getirmediğini, dosyada şüphelinin ifadesi dahil hiçbir şey bulunmadığını anlatmaya çalıştık.

"Bu failin bir an önce tutuklanması gerekir! Dosyada 1 aydır şüphelinin ifadesi dahi yok! Buradan Bakırköy C. Başsavcılığı'na sesleniyoruz: Bu dosyada etkili soruşturma yürütülsün; İstanbul Sözleşmesi, Lanzarote Sözleşmesi, 6284 sayılı Kanun'un gerekleri yerine getirilsin."