11 Mayıs 2024 Cumartesi

205 Kürt siyasetçinin yargılandığı dava 6 Temmuz'a ertelendi

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 11. duruşması görülen 205 Kürt siyasetçinin yargılandığı "KCK İstanbul Ana Davası" 6 Temmuz'a ertelendi.
İstanbul KCK Ana Davası olarak bilinen 205 Kürt siyasetçinin yargılandığı dava, İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Duruşmada ilk olarak BDP Yalova eski İl Yöneticisi Evrim Yılmaz savunma yaptı. Yılmaz, duruşmaya Ardahan'dan SEGBİS'le bağlandı. Yılmaz, yaptığı faaliyetlerin siyasi parti faaliyetleri kapsamında olduğunu belirterek hakkındaki iddiaları reddetti.
 
Yılmaz'ın ardından KHK ile kapatılan TUAD yöneticisi Süreyya Aydın savunma yaptı. Aydın, "Bu dava demokratik, barışçıl siyasetin yok edilmesi amacıyla açıldı ve halen daha devam ettirilmek isteniyor. Türkiye demokratikleşme sürecine girmezse her zaman darbelerin zemini var olacaktır" diye konuştu.
 
Son olarak savunma yapan HDP'li Cemale Eser de "Okuma yazmam yok. Herhangi bir toplantıya katılmadım. Okuma yazmam yoksa toplantılara girip ne yapayım. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.
 
Dava avukatlarından Sinan Zincir, Cemale Eser'in davada sanık olarak yargılanması konusunda şunları söyledi: "Hayri Eser, o dönem BDP Beyoğlu İlçe Eşbaşkanı olarak görev yapıyordu. Hayri Eser evde bulunamadığından savcının talimatıyla hakkında herhangi bir suç bulunmayan eşi Cemale Eser gözaltına alındı ve hakkında dava açıldı" dedi.
 
Verilen aranın ardından mahkeme heyeti duruşmayı 6 Temmuz'a ertelendi.