19 Mayıs 2024 Pazar

118T Lions 'Unutulmaz Sağlıkçılar Korusu'nu TTB'ye armağan edildi

118T Lions Kulüpleri'nin pandemide hayatını kaybeden doktorlar ve sağlık çalışanlarının anısına oluşturdukları "Unutulmaz Sağlıkçılar Korusu'nu" TTB'ye armağan etti.

118T Lions Kulüpleri'nin pandemide hayatını kaybeden sağlık emekçileri anısına oluşturdukları "Unutulmaz Sağlıkçılar Korusu'nu" 14 Mart 2021 Tıp Bayramı dolayısıyla Türk Tabipler Birliği'ne armağan etti.

İstanbul Cağaloğlu'nda bulunan İstanbul Tabip Odası'nda yapılan törene Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı da katıldı.

'YİTİRDİKLERİMİZ YÜREKLERİMİZDE'
Yetkililerin ilk andan itibaren önlem almadığına dikkati çeken Fincancı, Sağlık Bakanlığı'nın sağlık emekçilerin taleplerinin görmezden geldiğini vurguladı. 118T Lions Kulüpleri'nin sağlık emekçilerine yönelik tutumundan çok etkilendiklerinin altını çizen Fincancı, "Bu mücadelede ön saflarda yer alan sağlık emekçilerinin emekleri için sonsuz şükran duyuyoruz. Yitirdiklerimiz yüreklerimizde diyoruz. Biz bu sağlık emekçilerini yitirmeyebilirdik. Bu pandemi hiç olmayabilirdi. Olduktan sonra gereken önlemleri doğru adımlarla, bilimsel ilkeler çerçevesinde atabilirdik ama ne yazık ki bu olmadı" dedi.

'KORU YAŞAMIMIZA DEĞER KATACAK'
Daha pandemi Türkiye'de görülmeden yetkilileri uyardıklarının altını çizen Fincancı, "Gereken önlemlerin alınmasını adım adım tanımladık ancak ne yazık ki ses bulmadı. Hem sağlık emekçilerinin bu süreçte yaşadıkları hem de meslek hastalıkları kapsamında değerlendirilmesi için dün Sağlık Bakanı'ndan randevu istedik. Sağlık Bakanlığı'nın kapısında kaldık. Sağlık Bakanlığı'nın önünde basın açıklamamızı yaptık. Evet siyaset görmeyebilir ama toplum emeklerimizi görüyor. Bizim bir hedefimiz topluma bunu anlatmak toplumun duyarlılığını artırmak. Salgında kaybettiğimiz tüm sağlıkçılar, 'Unutulmaz Sağlıkçılar Korusu'nda yaşatacak. Bu koru hepimizin yaşamına ayrıca değer katacak" şeklinde konuştu.